Nopeat ja helpot ruislehdet syntyvät vaikka valmistaikinasta. Nämä ovat maistuvia pikkuherkkuja illanistujaisiin ja sopivat suurempiinkin juhliin suolaiseksi palaksi.
Ruislehdet 15-20kpl
2dl vehnäjauhoja
1½dl ruisjauhoja
150g margariinia
½dl vettä
½tl suolaa
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva joukkoon ja lisää viimeiseksi vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kaulitse se levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Ota lehtimuoteilla paloja ja paista 180 asteessa noin 10-15 minuuttia (kannattaa vahtia paistamista).
Anna ruislehtien jäähtyä. Sivele kerros tuorejuustoa esim. ja koristele leikkeleellä. Kuvassa on käytetty savuporotuorejuustoa sekä savuporoleikkelettä.
Ruislehdet 15-20kpl
2dl vehnäjauhoja
1½dl ruisjauhoja
150g margariinia
½dl vettä
½tl suolaa
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva joukkoon ja lisää viimeiseksi vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kaulitse se levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Ota lehtimuoteilla paloja ja paista 180 asteessa noin 10-15 minuuttia (kannattaa vahtia paistamista).
Anna ruislehtien jäähtyä. Sivele kerros tuorejuustoa esim. ja koristele leikkeleellä. Kuvassa on käytetty savuporotuorejuustoa sekä savuporoleikkelettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti