keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kurpitsakakku


Syksyiseen kurpitsakakkuun tarvitset:

500g oranssia sokerimassaa
vihreää, rubiininpunaista ja ruskeaa sokerimassaa
muratinlehti-muotit
elintarvikeliimaa

5 kananmunan kakkupohja
pallovuoassa paistettuna

5dl vispikermaa
1prk veriappelsiini hyydykejauhetta

3dl vispikermaa
0,5dl sokeria

Paista kakkupohja paria päivää täyttöä aiemmin. 
Täytä kakku sitten pallon puoliskoihin, halkaise puolikas 2-3 osaan.

Vatkaa 5dl kermaa vaahdoksi. Sekoita koko hyydykejauhe 1 dl:n kylmää vettä ja kaada seos kermavaahtoon. Sokeri ei erikseen tarvita sillä hyydykejauheessa makeus on itsessään.
Anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Kumoa puolikkaat ja liitä ne yhteen kermavaahdon avulla. Muotoile alaosaa hiukan, jotta kakku pysyy tukevasti pystyssä. Sivele kakun pintaan kermavaahtoa ja muotoile vaahtoon kurpitsan muotoja. 

Kaulitse oranssi sokerimassa isoksi levyksi ja päällystä sillä kakku. Painele massaa kevyesti kurpitsan muotojen kohdalta. Kun alla on tarpeeksi kermavaahtoa, massa mukautuu ja muovautuu helpommin. Lopputuloksena on siistiti painaumat massassa, kurpitsan "kolot".

Sekoita erivärisiä massoja, kaulitse levyksi ja ota muratinlehti-muottien avulla paloja. Liima ne elintarvikeliiman avulla kakkuun kiinni haluamallasi tavalla. Kurpitsan kanta on tehty kokonaan sokerimassasta, johon on tehty marsipaaniveitsellä viiltoja puun syitä mukaellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti