sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kukkainen mustikkapiirakka


Kukkainen mustikkapiirakka

150g margariinia
1,5dl sokeria
1 kananmuna
n.4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

täyte:
4-5 dl tuoreita mustikoita
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Aseta Dahlia-reunavuoka leivinpaperin päälle pellille. (Minä suihkautin reunavuoan reunoille vuokasprayta kaikeksi varmuudeksi ennen taikinan laittoa.) Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa mustikoiden joukkoon sokerit ja perunajauho. Kaada seos taikinan päälle ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Reunojen tulee ruskistua kauniisti. Anna jäähtyä hiukan ennen siirtämistä. 
Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti