Kukkainen mustikkapiirakka
150g margariinia
1,5dl sokeria
1 kananmuna
n.4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
täyte:
4-5 dl tuoreita mustikoita
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Aseta Dahlia-reunavuoka
leivinpaperin päälle pellille. (Minä suihkautin reunavuoan reunoille
vuokasprayta kaikeksi varmuudeksi ennen taikinan laittoa.) Painele
taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa mustikoiden
joukkoon sokerit ja perunajauho. Kaada seos taikinan päälle ja paista
200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Reunojen tulee ruskistua kauniisti.
Anna jäähtyä hiukan ennen siirtämistä.
Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti