tiistai 19. lokakuuta 2010

Luu-browniet

Halloween-juhlissa tulee naposteltua kaikenlaista. Jälkiruoka voi siis hyvin olla pieni suupala, joten nämä ihanat browniet sopivat Halloween-juhlien jälkiruokapöytään loistavasti!
Vuoka johon browniesin leivoimme ei ole iso mutta pieni pala riittää tyydyttämään makean nälän, joten tästä saat vähän isommallekin porukalle herkullisen jälkiruoan.

Browniesien makua voit tuunata käyttämällä "makusuklaata". Me kokeilimme appelsiinin makuista maitosuklaata ja nam, hyvää oli!

Taikina:

  • 150 g maustettua suklaata (esim. appelsiini) tai maitosuklaata
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata suklaa ja voi. Kaada ne munasokeriseokseen.

Lisää jauhot sekä leivinjauhe keskenään ja sekoita ne varovaisesti taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun Wiltonin neliövuokaan. Paista 200 asteessa noin
10-12 minuuttia tai kunnes taikina alkaa irtoamaan vuoan reunoilta. Anna pohjan jäähtyä. Kun brownie on jäähtynyt, nosta se varovasti leivinpaperin/voipaperin päälle.

Kuorrute:

  • 3-4 dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
  • 3 rkl vahvaa, kylmää kahvia
  • noin 100 g sulatettua voita

Sekoita kuorrutteen kaikki ainekset keskenään.

Jätä kuorrute paksuksi ja levitä se epätasaisesti brownielevyn päälle esim. palettiveitsen avulla. Ripottele heti Wiltonin luu-koristerakeita koristeeksi.

Kun kuorrute on hieman kovettunut, leikkaa veitsen avulla annospaloiksi. Vinkki! Leikkaa aina yksi viilto kerrallaan, huuhtele veitsi, kuivaa ja leikkaa seuraava viilto. Näin saat reunat siistiksi mutta toisaalta näin Halloween aikaan reunat voivatkin olla repaleiset!

Asettele palat lautaselle/tarjottimelle.

Kattaus: Pöytäliina sekä neliön muotoinen kertakäyttölautanen Halloween kattausvalikoimastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti