maanantai 27. syyskuuta 2010

Pulleat leipätikut ja marinara-kastike

Sadonkorjuujuhlien pöytään saa vaihtelua leipomalla pulleita leipätikkuja perinteisen leivän sijasta. Amerikkalaiseen tapaan leipätikut dipataan tomaattiseen marinara-kastikkeeseen. Näiden yhdistelmä vie kielen mennessään!

Taikina:

  • 2,5 dl vettä
  • 4 rkl juoksevaa margariinia
  • vajaa 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1/3 pakettia tuoretta hiivaa

Voiteluun:

  • sulaa voita
  • sormisuolaa
  • valkosipulisuolaa

Sekoita lämpimään veteen hiiva. Lisää joukkoon muut ainekset ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi.

Pyöritä taikinasta sikarin paksuisia pötköjä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia.

Voitele pötköt sulalla voilla ja ripota niiden päälle hieman sormisuolaa.

Paista noin 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes leipätikut näyttävät kypsiltä. Voitele vielä sulalla voilla ja ripottele pinnalle valkosipulisuolaa hieman.

Nauti heti dippaamalla marinara-kastikkeeseen!

Marinara-kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia, hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi puristettuna
  • purkki paseerattua tomaattia
  • kuivattua oreganoa
  • hyppysellinen sokeria
  • kuivattua basilikaa
  • suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy pannussa ja lisää joukkoon sipuli sekä puristettu valkosipulin kynsi. Laske lämpötilaa ja pyörittele hieman, noin 5 min.

Lisää tomaatit sekä mausteet ja anna seoksen hautua noin tunnin verran, välillä sekoittaen.

Vinkki! Vuoraa pieni sinkkisankko syksyisellä servetillä ja aseta leipätikut esille sankoon. Tarjoa heti marinara-kastikkeen kanssa.

1 kommentti:

  1. Hei, paljonko tällä ohjeella tulee noita leipätikkuja? Entä riittääkö tuo marinaran ohje kymmenelle vieraalle?

    t. Taru

    VastaaPoista