perjantai 15. lokakuuta 2010

Syksyn suolaiset muffinit

Sadonkorjuujuhlien suolaisena palana maistuvat nämä ihanan herkulliset suolaiset muffinit. Nämä sopivat myös halloween-juhlien pöytään!

Taikina:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulisuolaa/-jauhetta
  • noin 200 g kuutioitua meetvurstia/salamia/pepperonia
  • 100 g emmental- tai cheddarjuustoraastetta
  • 150g margariinia tai voita sulatettuna
  • 1 dl valkosipuli tuorejuustoa
  • 2 munaa
Sekoita ensin kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää joukkoon muut ainekset. Lusikoi taikinaa voideltuun, silikoniseen Wiltonin syksyiseen leivosvuokaan.
Kun olet täyttänyt vuoan koloset, kopauta vuokaa pöydän pintaa vastaan. Näin saat taikinamassan tasoittumaan vuoan kuvioihin.
Paista 220 asteessa noin 15min. Jätä muffinit aavistuksen vaaleiksi, kuvio näkyy parhaiten.
Vinkki! Aseta suolaiset muffinit esille erilaisten salaatinlehtien päälle ja leikkaa koristeita sulatejuustosiivuista erilaisin lehtimuotein.

2 kommenttia:

  1. En tiiä puuttuko tästä ohjeesta tarkoituksella neste,mut tän ohjeen mukaan ku sain tehtyä taikinan niin oli kyl pakko kaivaa googlella salamimuffinin ohje ja lisäsin sit tähän 2.5dl maitoa ja n.0.5 dl öljyä ja sit tuli kyl hyvää =)

    VastaaPoista
  2. Täytyy sanoa että yhdyn edelliseen kommentoijaan että kun leivoin näitä omiin juhliini niin taikina vaikutti minusta aika kuivalta joten itsekin lisäsin noin pari desilitraa maitoa niin sitten siitä tuli vähän enemmän "taikinaisempaa" (en tiedä onko tuo edes sana XD) ja niin sitten niistä tuli tosi nameja. Itse tein nämä kyllä wiltonin pääkallovuokaan niin niistä tuli tuhdin kokoisia suolaisia muffinsseja. Oli kyllä niin hyvää että teen toisekin. :)

    VastaaPoista