lauantai 23. lokakuuta 2010

Hämähäkkikakku

Halloween-juhlien kruunu on näyttävä jälkiruoka. Tämä näyttävä hämähäkki-kakku syntyy helposti kun seuraat ohjeitamme!

Hämähäkki-koriste:

Muotoile mustasta sokerimassasta hämähäkki paria päivää ennen kakun tarjoilua, jotta se ehtii kuivua kunnolla. Näin saat sen siirrettyä helpommin kakun päälle.

Kakkupohja:

Paista neljän kananmunan kakkupohja vähintään päivää ennen juhlia.

Täyte:

  • 1 prk vaniljan makuista tuorejuustoa
  • 3 dl vispi-kermaa
  • 4 liivatetta
  • noin 250 g suomalaisia pakastemansikoita
  • mansikkamehua
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl Wiltonin punaista pastaväriä
  • kostutukseen mansikkamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispi-kerma vaahdoksi, jätä kermaa hieman kakun kuorruttamiseen. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon sulatetut ja soseutetut mansikat (paseeraa halutessasi) sekä sokerit.

Lisää kattilaan mansikkamehu ja kuumenna se kiehuvaksi, mehua ei tarvitse kuin tilkan. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen.

Lisää viimeiseksi vielä punaista pastaväriä saadaksesi täytteen väri kirkkaan punaiseksi.

Kakun kokoaminen ja koristelu:

Kakku kannattaa kasata juhlia edeltävänä iltana, jotta kakun maut sekä kosteus ehtivät tekeytyä ja tasaantua.

Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla (jätä reippaasti myös reunojen yli), johon alat kakkua kokoamaan. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta yksi kakkupohjapala vuoan pohjalle. Kostuta, lisää täyte, lisää seuraava kakkupohjapala, kostuta, lisää toinen täytekerros ja lisää päällyspala. Kostuta myös päällyskerros.
Käännä tuorekelmun reunat pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä ohut kerros vaahdotettua kermaa kakun pinnalle palettiveitsellä.

Kaulitse musta sokerimassa levyksi tomusokerin avulla ja kuorruta kakku. Leikkaa ylimääräiset massat pois. Käytä tomusokeria mustan sokerimassan kanssa varoen sillä sitä jää helposti mustan massan pintaa. Ylimääräiset tomusokerit saat puhdistettua isolla siveltimellä pois.

Paina kakun reunoille kuvioita halloween-koristelumuoteilla halutessasi.

Kaulitse oranssi sokerimassa levyksi ja leikkaa se hämähäkin verkon muotoiseksi. Aseta se kakun pinnalle ja tee Wiltonin mustalla koristelugeelillä seitti. Laita viimeiseksi hämähäkki kakun pinnalle ja vietä hurjat halloween-juhlat!

2 kommenttia:

  1. Harmittavasti oli nuo Halloween koristelumuotit loppu :(

    VastaaPoista
  2. Pahoittelumme Anonyymi, nämä muotit myytiin loppuun nopsaan tämän reseptin julkaisun jälkeen!

    VastaaPoista