maanantai 8. syyskuuta 2014

Tumma omenatrifle


Sadonkorjuukausi on herkullisimmillaan ja syksyn väriloistokin alkaa helliä silmiä. Tähän teemaan on hauska järjestää pienet juhlatkin. Pöydän pystyy helposti koristelemaan luonnon antimilla; puiden oksilla, lehdillä, viljoilla sekä kauden kasviksilla ja hedelmillä.

Me teimme herkulliset omenatriflet, jossa omenat keitettiin tumman sokerin kanssa siirappiseksi seokseksi. Kaiken kruunasi mascarponevaahto.

Tumma omenatrifle
4 hlö

omenacompotti:
3-4 omenaa koosta riippuen
n.0,5dl fariini- tai muscovadosokeria

mascarponevaahto:
1prk mascarponejuustoa
2dl vispikermaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria

kaurakeksejä

Valmista ensin compotti jäähtymään. Pilko omenat kuutioiksi. Keitä niitä tumman sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia vähän väliä sekoitellen. Omenat pehmenevät ja saavat upean maun tummasta sokerista. Ota kattila liedeltä ja anna sen kokonaan jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa ja lisää mascarpone. Sekoita massa tasaiseksi.

Kokoa trifle isompaan kulhoon kerroksittain tai suoraan annoslaseihin kuten me teimme.
Hauska vinkki on sitoa lusikka kauniilla nauhalla/narulla lasiin kiinni. Siinä on annos kokonaisuudessaan.
Aloita mascarponevaahdolla, murskaa sen jälkeen muutama kaurakeksi ja laita sen päälle omenacompottia. Jatka mascarponevaahdolla, keksillä, omenacompotilla ja viimeiseksi lisää kerros mascarponea. Koristele compotin siirapilla ja parilla kaurakeksillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti