lauantai 6. syyskuuta 2014

Syksyinen kasvispiiras



Syksyinen kasvispiiras syntyy helposti ruistaikinasta sekä sadonkorjuun tuoreista antimista, porkkanasta ja sipulista. 

Syksyinen kasvispiiras

taikina:
100g voita
2dl ruisjauhoja
n.1dl vehnäjauhoja
0,5tl soodaa
0,5tl suolaa
0,5dl ranskankermaa

täyte:
3 porkkanaa
1-2 sipulia
(valkosipulia)
1 kananmuna
0,5dl ruokakermaa (kolme sipulia)
1dl juustoraastetta

Valmista taikina. Sekoita jauhot ja nypi pehmeän rasvan kanssa. Lisää muut ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Laita kylmään kovettumaan. Pohjan voi tehdä kokonaan ruisjauhoista, mutta vehnäjauhot antavat taikinalle hiukan sitkoa, jolloin muotoilu on helpompaa.

Raasta pestyt porkkanat. Pilko sipulit pieneksi ja kuullota ne paistinpannulla. Lisää pannuun porkkanaraaste ja kääntele hetken. Ota pannu sivuun ja anna hetken jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen raasteeseen kananmuna, kerma sekä juustoraaste. Täytteen tulee jäädä kiinteäksi massaksi.

Ota taikina kaapista ja muotoile siitä pallo. Kaulitse se pellillä leivinpaperin päällä piirakkarullan avulla isoksi pyöreäksi levyksi. Tuo rulla on muuten kätevä apuväline.
Kaada täyte levyn keskelle ja levitä se. Jätä reunat noin 2cm vapaiksi.
Käännä taikinan tyhjät reunat täytteen päälle ja ala rypyttämään kuin karjalanpiirakkaa.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti