perjantai 17. elokuuta 2012

Syksyn lehtiä


Lehtikeksit

125g margariinia
1,5dl sokeria
1 kananmuna
n.2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria tai 4-5 tippaa vanilja-aromia

tai 1ptk valmista murotaikinaa
koristeluun:
pastavärejä
Valmista taikina vatkaamalla margariini ja sokeri keskenään. Lisää muna ja jauhot, johin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vanilja-aromi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen leipomista. Jos käytät valmista murotaikinaa, sulata taikina huoneenlämmössä.
Kaulitse taikina levyksi ja ota lehti-muoteilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa noin 5-8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ennen koristelua.
Lehdissä on käytetty Wiltonin syksyistä muottisettiä, muratinlehti-muottia ja tammenlehti-muottia.
 Valmista royal icing ohjeen mukaan (katso linkki), jaa se pienempiin osiin ja värjää haluamillasi väreillä (esim.keltainen, oranssi, punainen). Pursota kekseihin ensin reunat, jonka jälkeen tavallaan täytä keksi juoksevammalla royal icingilla. Anna kuivua ennen kuin teet esim. pursotetut lehtisyyt.

Voit myös värjätä kuorrutettuja keksejä mattasprayllä. Tässä muratinlehti-keksiin on sprayattu keltaiselle pohjalle punaisella.


 Voit myös kuvioida märkää royal icingia vetämällä vaikka coctailtikulla lehtisyyn muotoisia viivoja eri värisessä royal icingissa.


Anna keksien kuivua hyvin ennen pinoamista tai säilömistä.  Koristellut keksit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa viikon verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti