keskiviikko 29. elokuuta 2012

Sadonkorjuu-kakku


Syksyn tullessa onkin aika korjata kesän sadot talteen talven varalle. Samalla on mukava viettää sadonkorjuujuhlia, joihin voi tehdä teemaan sopivan kakun.

Kakun koristelua varten tarvitset
- 750g shampanjan väristä sokerimassaa 
- 100g toffeenruskeaa sokerimassaa
-100g mustaa sokerimassaa
-100g oranssia sokerimassaa
-vihreää ja punaista pastaväriä
-elintarvikeliimaa

Kakku on kuorrutettu ensin kokonaan shampanjamassalla. Reunan "laudat" on tehty sekoittamalla toffeenruskeaan massaan n.50g mustaa massaa ja ne on sekoitettu marmoroidusti keskenään. Massa on kaulittu levyksi ja siitä on marsipaaniveitselle leikattu laudat, joihin on vielä samaisella veitsellä tehty puunsyyt. Ne on liimattu elintarvikeliiman avulla kakun reunaan.


Lopusta mustasta massasta on tehty "puutynnyrin rautavanteet".


Oranssista massasta on pyöritelty pallot, joihin on muotoilutyövälineellä tehty urat kurpitsaa mukaellen.

Ylijäänyt shampanjamassa on jaettu kahteen osaan; yksi osa on värjätty punaiseksi ja toinen vihreäksi. Punaisesta massasta on tehty pihlajamarjat. Pieniä punaisia palloja on kasattu yhteen ja niihin on mustalla elintarviketussilla painettu pieni musta piste. Näin on saatu pihlajanmarjaterttu valmiiksi. Vihreästä massasta ruusunlehti-muotin avulla on tehty pihlajanlehti sekä kurpitsojen kannat.

Lopuksi kaikkien massojen jäljelle jääneet palat on yhdistetty marmoroidusti sekoittaen ja siitä on kaulittu massalevy. Levystä on otettu muottisetillä lehtiä, jotka on hiukan ohennettu muotoilusienen päällä ja liimattu sitten kakkuun.


Sadonkorjuu-kakun täytteiksi sopii mm. omenamousse tai pähkinäinen täyte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti