lauantai 25. syyskuuta 2010

Omenainen auringonkukkakakku

Syksyn sato on nyt kyllä parhaimmillaan! Viimoisimmatkin omenat alkavat olla jo kypsiä ja auringonkukat ovat nyt kauneimmillaan.

Me päätimme upottaa ihanaa suomalaista omenaa kahvikakkuun, joka sai auringonkukan muodon!

Taikina:

  • 200 g voita
  • 3,5 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 prk vaniljarahkaa
  • 1,5 dl omenasosetta kotimaisista omenoista
  • sopivasti Wiltonin sitruunankeltaista pastaväriä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, varovasti sekoittaen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne, rahka sekä omenasose taikinaan. Lisää pastaväriä kunnes taikina on kauniin keltaista ja sekoita tasaiseksi.

Voitele Wiltonin auringonkukkavuoka juoksevalla margariinilla ja jauhoita vehnäjauhoilla, kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku saa väriä ja alkaa irtoamaan vuoan reunoilta.

Anna kahvikakun jäähtyä enne koristelua.

Kakun koristelu:

Ruohi kahvikakun keskelle tummaa suklaata ja pursota kimallegeelillä terälehtien ääriviivat.


Kakku on ihanan keltainen pastavärin ansiosta sisältä ja maku maukkaan omenainen. Tämä näyttävä kahvikakku sopii sadonkorjuu juhlien jälkiruokapöytään!

1 kommentti:

  1. hauska idea tuo taikinan värjääminen, pitääpi kokeilla joku päivä ;)

    VastaaPoista