maanantai 9. syyskuuta 2013

Mustikkarahkapulla


Syksyn satoa ovat metsän täynnä mustikoiden, puolukoiden ja sienien muodossa.  Nyt kannattaa käyttää hyödykseen nämä luonnonantimet leivonnassakin.

Mustikkarahkapulla
(pellillinen)

1/2L maitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
1 1/2tl suolaa
2dl sokeria
2rkl kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
2dl juoksevaa margariinia tai 200g voita

2prk mustikkavanilja rahkaa
2 kananmunaa
1dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
4dl mustikoita
1/2dl perunajauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää juokseva margariini ja vielä vähän jauhoja. Taikina tulee jäädä hyvin pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpöisessä liinan alla kaksinkertaiseksi. 
Vaivaa taikinaa pöydällä ja kaulitse se sitten pellin kokoiseksi. Siirrä taikinalevy pellille leivinpaperin päälle, painele taikina myös pellin reunoille ja kohota vielä liinan alla hetken, 15 minuuttia.
Sekoita rahka, kananmunat ja sokerit keskenään. Kaada seos pullataikinalevyn päälle. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja ripottele ne seoksen päälle.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti